Pemain tengah Lille, Renato Sanches, sedang mempertimbangkan tawaran Paris Saint-Germain (PSG) dan Milan, menurut Presiden Les Dogues, Oliver Letang.

Sanches dikaitkan ke ibu negara Perancis itu ketika dia memasuki 12 bulan terakhir kontraknya, tetapi akhir bulan lalu Letang menafikan juara Ligue 1 berkenaan sudah dihubungi.

Milan merupakan kelab yang turut berminat dengan sentuhan pemain berusia 24 tahun itu dan laporan mengatakan Rossoneri sudah membentangkan perjanjian bernilai €15 juta (RM67.9j) kepada Lille sekiranya mereka gagal mencapai persetujuan dengan PSG.

Letang yang bercakap dalam sidang akhbar malam tadi mengalu-alukan penyerang Guinea, Mohamed Bayo, sambil mengesahkan Sanches akan berhijrah walaupun dia sendiri masih tidak pasti destinasinya lagi.

"Renato mempunyai dua tawaran yang sangat menarik, dua kelab yang sangat besar," katanya kepada pemberita.“Jika dia masih bersama kami, ia adalah kerana kami belum mencapai kata sepakat dengan kelab terbabit.

"Renato akan pergi, tapi ke kelab mana saya sendiri pun tidak tahu. Saya ingin merahsiakan perincian perbincangannya. Cuma ia akan menjadi Paris atau Milan."

PSG telah pun membawa masuk Hugo Ekitike dan Vitinha yang ditandatangani oleh bekas jurulatih Lille, Christophe Galtier.