Kylian Mbappe memutuskan untuk kekal di Paris Saint-Germain kerana 'projek' kelab itu dan menolak tawaran yang lebih lumayan daripada Real Madrid, menurut presiden Paris, Nasser Al-Khelaifi.
Al-Khelaifi juga mengecam cadangan Mbappe mempunyai pengaruh yang tidak wajar dalam keputusan bola sepak di kelab itu dalam temu bual yang meledak-ledak dengan Marca, serta melabelkan La Liga 'mati' dan mendakwa tidak pernah mendengar tentang presiden liga, Javier Tebas.
Mbappe secara meluas dijangka menyertai Madrid selepas tamat kontrak di Paris bulan ini, tetapi menyerahkan masa depannya kepada PSG sehingga 2025 dalam keputusan mengejut pada Mei.
Keputusan itu mencetuskan kemarahan di Sepanyol, dengan presiden Madrid Florentino Perez mendakwa penyerang itu "mesti sudah menyesal" kerana menghina juara Eropah itu, dan ketua LaLiga Tebas menuduh kelab Perancis itu cuba "memusnahkan" bola sepak Eropah dalam aduan kepada UEFA kerana sepatutnya. pelanggaran permainan saksama kewangan.
Tetapi Al-Khelaifi berkata pilihan Mbappe tidak pernah mengenai wang, malah mendakwa mengetahui pemenang Piala Dunia 2018 itu mahu kekal lama sebelum akhir musim lalu.
"Saya sangat menghormati Real Madrid sebagai sebuah kelab, mereka adalah kelab yang hebat, tetapi Kylian tidak pernah membuat keputusan untuk memperbaharui kontrak demi duit, itu perkara pertama. Tawaran Madrid lebih baik daripada kami," katanya.
“Dia adalah pemain kami dan dia mempunyai kelab lain di England serta Madrid, tetapi dia memilih PSG, dan kami tidak bercakap dengan dia atau keluarganya mengenai wang sehingga saat terakhir.
"Kylian sangat berminat dengan projek itu, dalam bola sepak dan sukan. Dia orang Paris, dia orang Perancis, dan dia mahu kekal di sini untuk mewakili bandarnya dan negaranya, kelabnya, dan tidak adil apa yang telah diperkatakan mengenainya dia."
Ammar Hakim
Wed Jun 22 2022


Piala Super: Real Madrid berada 'di tahap berbeza', kata jurulatih Frankfurt
Real Madrid 'berada di tahap berbeza' berbanding Eintracht Frankfurt, menurut ketua jurulatih Oliver Glasner, yang bagaimanapun menuntut pasukannya mencari jalan untuk meningkatkan lagi prestasi.

Casemiro: Keinginan Ancelotti kejar gelaran faktor kejayaan Real Madrid
Carlo Ancelotti mempunyai 'keinginan seorang kanak-kanak' untuk terus memenangi trofi, menurut pemain tengah Real Madrid, Casemiro.

Ancelotti anggap Benzema pemain terbaik dunia
Carlo Ancelotti tidak teragak-agak untuk memuji bintang Real Madrid, Karim Benzema sebagai salah seorang pemain terbaik dalam bola sepak dunia.

Solari tumpang bangga Vinicius Junior menyinar
Santiago Solari melahirkan rasa bangganya terhadap keupayaan Vinicius Junior menawan hati peminat Real Madrid selepas pasukan bimbingannya, Club America, berdepan gergasi Eropah itu dalam perlawanan pemanas badan, sebentar tadi.

Benzema cetus gusar cedera buku lali dalam sesi latihan Real Madrid
Karim Benzema mencetuskan kegusaran apabila mengalami kecederaan dalam sesi latihan Real Madrid hari ini.

Ancelotti beri bayangan Rudiger jadi pengganti Marcelo di Real Madrid
Ketua jurulatih Real Madrid, Carlo Ancelotti, menjelaskan perancangannya dalam menandatangani Antonio Rudiger dan memberikan gambaran bahawa pemain itu akan beraksi di posisi berbeza.

Lewandowski rasa seperti sudah lama di Barcelona selepas menang El Clasico
Robert Lewandowski berasa seperti dia sudah 'berbulan-bulan' berada di Barcelona selepas melakukan penampilan pertama bersama Blaugrana sewaktu menewaskan Real Madrid dalam aksi El Clasico semalam.

Jovic mahu ikut jejak Ronaldo selepas sertai Fiorentina daripada Madrid
Luka Jovic melabel Cristiano Ronaldo sebegai pemain 'terhebat sepanjang zaman" dan berharap dapat mengikut jejak bintang Portugal itu mencipta kejayaan di Itali selepas meninggalkan Real Madrid untuk menyertai Fiorentina.

Ronaldo ditawarkan sertai PSG
Masa depan Cristiano Ronaldo di Manchester United masih belum jelas selepas tidak menyertai jelajah pramusim mereka di Thailand dan Australia.

MLS bukan tempat untuk bersara -- Bale
Gareth Bale menegaskan Major League Soccer (MLS) adalah 'bukan liga persaraan', dan dia berharap perpindahannya ke Los Angeles FC akan membolehkan dia kekal dalam persaingan untuk Wales sekurang-kurangnya sehingga Euro 2024.

Premier League fantasy picks: Is James Maddison the midfield addition you need?
Stats Perform provides four options for your Premier League fantasy team as the season continues this weekend.

Napoli announce Sirigu signing as Italy goalkeeper joins on free transfer
Salvatore Sirigu has joined Luciano Spalletti's Napoli on a free transfer after leaving Genoa.

Bremer highlights Chiellini and Bonucci influence as Juventus new boy targets Brazil World Cup squad
Juventus new boy Gleison Bremer is hoping to earn a first international call-up after learning from two of the Bianconeri's defensive icons.

Chelsea's Fofana bids 'nowhere near' Leicester valuation, claims Rodgers
Chelsea are reportedly keen on bringing Wesley Fofana to Stamford Bridge, but Leicester City are desperate to retain his services.

Sterling insists abuse not on his mind, Chelsea 'tailor made'
With just 23 league starts last term, Raheem Sterling feels he can achieve his goals for the future with Chelsea after his arrival.

Galtier eyes another forward signing for PSG with Icardi free to leave
Paris Saint-Germain are set to lose two more forwards in the transfer market and Christophe Galtier is looking for a fresh addition.

Former New Zealand batsman Taylor reveals racism experience during playing career
Ross Taylor claims he endured racist comments from colleagues and team-mates during his international career with New Zealand.

Elliott pens new long-term contract with Liverpool
Harvey Elliott has been rewarded by Liverpool with a long-term contract, just a year after signing his previous deal.

NRL Premiership-winning coach Paul Green dies aged 49
Paul Green, the former North Queensland Cowboys and Queensland boss who won the 2015 NRL Grand Final, has suddenly passed away at 49.

Robson hails 'greatest of all time' Serena Williams after retirement announcement
Serena Williams' illustrious career in tennis is drawing to a close after she announced her retirement on Tuesday.